یزدفردا:معاون فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت در بیستمین نشست اتحادیه انجمنهای اسلامی دانشجویان مستقل سراسر کشور، عنوان کرد: تشکلهای اسلامی باید جایگاه اصلی خودشان را حفظ کنند و این مهم زمانی تحقق پیدا میکند که استقلال شما دانشجویان حفظ شود. شما باید خودتان فکر و تعقل آزاد داشته و فرزند زمان خودتان باشید.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دولت به نقل از وبدا، دکتر سیماسادات لاری در بیستمین انجمن اتحادیههای اسلامی دانشجویان سراسر کشور که در شعبه پردیس کرج دانشگاه خوارزمی برگزار شد، ضمن ابزار خرسندی از حضور در جمع دانشجویان فعال تشکلی، بیان کرد: بهترین لحظات زندگی من حضور درکنار شما جوانان دغدغهمند و دلسوز نظام است. تشکلهای دانشجویی قدیمیترین و با سابقهترین شاخه فعالیتهای دانشجویی درون دانشگاه هستند که شاید در ابتدای امر رسالت آنها مبارزه با مارکسیسم و امپریالیسم بود، اما امروز وظایف و رسالت آنها بسیار سنگینتر شده است.
وی با اشاره به شعار «عقلانیت انقلابی، مقاومت هوشمندانه و عدالتخواهی اخلاق مدارانه» که به عنوان شعار بیستمین نشست انتخاب شده بود، اظهار کرد: شعارهای شما بسیار پخته و هوشمندانه انتخاب شده است. «عقلانیت» گمشده جامعه ما است. متاسفانه امروز جامعه ما کمی از فضای عقلانیت دور شده است. اما خوشحال هستم که تشکلها به بلوغ فرهنگی و سیاسی رسیده و در چارچوبهای اخلاقی، تابپذیری خود را بالا میبرند.
دکترلاری با تأکید بر اینکه عدالتخواهی همیشه در جامعه مطرح بوده است، تصریح کرد: ما و شما باید تلاش کنیم عدالت را در جامعه کوچک پیرامون خودمان برقرار کنیم. چرا که انقلاب اسلامی یک انقلاب فرهنگی و اخلاقی است. متاسفانه امروز اخلاق در جامعه کمرنگ شده است و پرداختن به عدالتخواهی اخلاقمدارانه نشانه هوشمندی است. اخلاق به ما حکم میکند که به جای بازداشتن دیگران باید خودمان را رشد بدهیم. نباید رشد نهادهای دانشجویی در دیگر دانشگاهها به منزله محدود شدن دایره عملکرد تشکلهای اسلامی تلقی شود.
وی ضمن تاکید به افزایش هم افزایی در جامعه و در بین دانشجویان عنوان کرد: دو انتخابات مهم پیش روی ما است و جوانهای دانشجو باید با عقلانیت و بدون تعصب روی افراد، مطالبه و درخواست به حق خودشان را داشته باشند. دانشجویان میدانند افراد قداست ندارند بلکه افراد برجسته آبرو و احترام اجتماعی خودشان را از روی عملکردشان به دست میآورند. خوشبختانه شما با تعصبات روی افراد خودتان را به چالش نمیاندازید و برای اثبات حقانیت خود دچار بداخلاقی نمیشوید. کسانی که در فعالیتهای دانشجویی مشارکت دارند علاوه بر رشد و بالندگی علمی دغدغه اجتماعی هم دارند.
معاون فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت با یادآوری وظایف و رسالتهای تشکلهای دانشجویی اشاره داشت: تشکلهای اسلامی باید جایگاه اصلی خودشان را حفظ کنند و این مهم زمانی تحقق پیدا میکند که استقلال شما حفظ شود. شما باید خودتان فکر و تعقل آزادانه داشته و فرزند زمان خویشتن باشید. فرزند زمان خویشتن بودن، از جمله وظایف تشکلهای اسلامی است و دانشجویان فعال تشکیلاتی باید خود را با شرایط روز حاکم بر فضای جامعه و دانشگاه تطبیق داده و البته پیشرو باشند. شما باید با درک درست از زمان و مکان به اصول خود پایدار باشید و رسالت تاریخی خود را انجام دهید.
وی با تأکید بر اینکه تشکلهای اسلامی دانشجویی باید در تحولات جامعه پیشرو باشند، اظهار کرد: من به جوانان اعتقاد و ایمان ویژه دارم و معتقدم جوانان امروز به دلیل رشد در عصر ارتباطات، توانمندیها و استعدادهای درخشانی دارند، همه مسؤولان از جمله مسؤولان معاونتهای فرهنگی و دانشجویی میتوانند با اتکا به آنها بر بسیاری از مشکلات فائق شوند. من در معاونت فرهنگی و دانشجویی گوش شنوایی دارم و تمام توان خودم را به کار میبندم تا دانشگاه رو به جلویی داشته باشیم. سیاست ما در معاونت فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت جذب حداکثری است و تلاش میکنیم تا تمام افکار و اندیشهها را به طرق مختلف جذب نظام و انقلاب کنیم.
دکترلاری در این جلسه بر اهمیت معنویت و حجاب و عفاف تاکید و بیان کرد: در دانشگاه توجه به معنویت و عفاف و حجاب نباید کمرنگ شود. نباید جلسات درباره حجاب و عفاف به عنوان رفع تکلیف برگزار شود و مسؤولیت را متوجه دیگری کند. این حوزه نیازمند خلوص نیت شما است. همه ما به یک نیروی معنوی که همان آموزههای تابناک قرآن کریم و سیره ائمه اطهار علیهالسلام است تکیه داریم و از آن قدرت گرفته و احساس ضعف نمیکنیم، بنابراین فعالیتهایتان را به سمت معنویت و ترویج نماز ببرید و مطمئن باشید که خداوند شما را یاری خواهد کرد.
در ادامه این جلسه سه تن از دانشجویان به نمایندگی از اعضای اتحادیه انجمنهای اسلامی دانشجویان مستقل به طرح پرسش و بیان دغدغههای فرهنگی خود پرداختند و بر گسترش روحیه انقلابی و حساسیت بیشتر در حوزه فرهنگ تاکید کردند. حسین جهانبخش دانشجوی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج، معین رضی دانشجوی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی و خانم مهری دانشجوی دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد سه نماینده دانشجویان بودند که در حضور معاون وزیر صحبت کردند.
دکترلاری در پاسخ به سؤالی در خصوص عدم اختصاص منابع مالی به تشکل های دانشجویی، گفت: بودجه فرهنگی در کل کشور کمتر از یک درصد است اما با این بودجه کم هم میشود فعالیتهای فرهنگی مهم و اثربخشی انجام داد. اگر بودجه درست مدیریت شود از پس هزینههای برگزاری برنامههای فرهنگی برمیآییم.
وی با تاکید بر لزوم شفافیت در عرصه منابع مالی و موارد مصرف آن تصریح کرد: من به عنوان یک مدیر فرهنگی موظف هستم منابع مالی را بدون درنظر گرفتن ملاحظات سیاسی و جناحی در اختیار همگان بگذارم. باید تمام طیفهای دانشجویی را ببینم و منابع را عادلانه تقسیم کنم. قول میدهم که هزینههای برنامههای فرهنگی را با شفافیت اعلام کنم و از شما نیز میخواهیم که هزینههای نشستهایتان را اعلام کنید تا همه در راستای شفافیت مالی حرکت کنیم.
- نویسنده : یزد فردا
- منبع خبر : خبرگزاری فردا
جمعه 17,ژانویه,2025